banner01

תוכנית עוצמה לקדימה צורן 2018-2023

החזון שלי הוא ישוב עצמאי כלכלית,
מוביל בחדשנות, בשירות לתושב ובחינוך,
יישוב מטופח וטובל בירוק, עם קהילה חזקה.

במסמך זה אציג בפניכם את החזון והתוכנית שלי כראש מועצה. החזון מקיף 11 נושאי אב חשובים: משאבים, התושב כלקוח, נראות היישוב, איכות חיים, תחבורה, חינוך ורווחה, השכונה הוותיקה, תרבות ספורט וקהילה, קהילה נגישה, תוכנית המתאר מתחם A וביטחון.

החזון והתוכנית נבנו ביחד עם שותפי לדרך, חברי הנבחרת והמטה, והיא תאושר גם על ידי רשימת החברים (הסיעה) שתוגש על ידי למועצה.

זוהי תוכנית חיה ונושמת ואתם מוזמנים להעיר, להאיר ולהוסיף נושאים ורעיונות משלכם.

 

משאבים

פיתוח אזורי מסחר ותעשייה
ועדה מקומית לתכנון ובנייה
הקמת קרן לפיתוח קדימה צורן ולעזרה הדדית
מנהלת עסקים
"קול קורא"
פיתוח אזורי מסחר ותעשייה
אפעל בגישה פרואקטיבית ויוזמה מול משרדי הממשלה על מנת לפתח את אזור התעשייה ממערב לכביש 4. אביא חברות שיהוו עוגן תעסוקתי בתחום ההייטק. החברות יסייעו גם בלימוד ופיתוח יזמות וחדשנות בקדימה צורן. ניזום אירועים כמו האקתון וסדנאות לבני נוער.
ועדה מקומית לתכנון ובנייה
אקדם את הקמת הועדה, דבר שהוחלט בעבר על ידי המועצה ונעצר ע"י ראש המועצה. הועדה תאפשר לנו שליטה על קצב ואופן הבנייה ביישוב, תאפשר לנו יותר הכנסות ומתן שירות טוב ויעיל יותר לתושבים. ועדה מקומית לתכנון ובנייה תשקול את האינטרסים של קדימה צורן. הקמת הועדה מצריכה היערכות עם מקום מתאים והכשרות מתאימות, תהליך שהחל בשנים האחרונות אך הופסק. לדוגמא, כפר יונה היתה באותה נקודת זמן בתהליך אתנו והיום כבר יש לה ועדה מקומית לתכנון ובנייה.
הקמת קרן לפיתוח קדימה צורן ולעזרה הדדית

אקים פלטפורמה לגיוס משאבים וליצירת שיתופי פעולה עם קרנות וגורמים בארץ ובחו"ל, על מנת להגדיל את המשאבים של היישוב בתחומי הקהילה, הרווחה והספורט. במסגרת עבודתי בלשכה המשפטית בעיריית תל אביב בתחום התאגידים העירוניים ליוויתי בין היתר את שיתופי הפעולה בין התורמים לבין פרויקטים בקהילה וראיתי איך אפשר להגדיל את העוגה בדרך של win win.

מנהלת עסקים
אקים מנהלת עסקים, על מנת שתיתן מענה לעסקים ביישוב, תסייע להם ותלווה אותם הן בהקמת העסק ובכניסה ליישוב והן בפעילות מול הגורמים היישוביים באופן שוטף, כגון: רישוי עסקים, שילוט עסקים ובפלטפורמה שיווקית ועוד. יינתן מענה ייעודי לבעלי העסקים ביישוב בכל תחומי האחריות של המועצה, מול כל אגפי המועצה, במהירות וביעילות. המנהלת תפעל לייצר מקומות עבודה כאן ביישוב, מהלך שיעניק איכות חיים מחד והכנסות ליישוב מאידך ותעודד העתקת עסקים ליישוב. כמו כן ייווצרו שיתופי פעולה והידוק הקשר בין העסק לבין לקוחותיו ודורשי תעסוקה ביישוב. אצור סביבת עבודה משותפת כדוגמת we work. התברכנו בתושבים רבים ומוכשרים במקצועות חופשיים ויצירת גג ופלטפורמה תאפשר תעסוקה ליד הבית ותביא לפה אנשים נוספים. הבאת עסקים ליישוב וקידומם תאפשר פריחה של אזורי התעשייה והמסחר הקיימים היום. כחלק מהתכנון נפיק כנס תעסוקה וכנסים מקצועיים כאן ביישוב, כנסים מקדמים בעלי מקצועות חופשיים ועסקים קטנים, יריד היצע ומכירה של תוצרים ושירותים וכנסים שיווקיים. זה יאפשר לאותם עסקים ותושבים לצמוח וכן לייצר עניין ומעורבות ביישוב שלנו.
"קול קורא"
כמקדם חדשנות ומכניס משאבים, אחת הדרכים בהם המדינה היום מתמרצת ומתקצבת פעילויות בתחומי החינוך, הרווחה, איכות הסביבה, הנוער, הספורט ותחומים נוספים, היא באמצעות "קול קורא", בו הרשות המקומית נדרשת להציע תכנית או פרויקט ייחודי ולתקצב אותו כנגד קבלת תקצוב ממשלתי. המשמעות ברוב המקרים - הכפלת המשאבים. בכוונתי לדאוג לשריון סכום אשר איתו נוכל לתמרץ מנהלים וגורמי מקצוע במועצה וביישוב (לרבות מנהלי בתי הספר והחינוך הבלתי פורמלי) להגיש פרויקטים ותוכניות במסגרת זו. לצורך כך אנו נבנה פלטפורמה שתסייע, תנגיש ותעודד את התהליך. ייקבעו יעדים מדידים שיעודדו את כל המנהלים להגדיל את ההכנסות בהתאם לשינוי תקציב לכך.

שירות לתושב

בניין המועצה
התושב כלקוח
בניין המועצה
אפעל לאיחוד של כל אגפי ומחלקות המועצה תחת קורת גג אחת, שייצור עבודה מסונכרנת ושיתוף פעולה בין האגפים בצורה טובה יותר ויאפשר שירות ברמה גבוהה לתושב. את רוב השירותים יהיה אפשר לקבל מבלי להגיע לבניין המועצה (אינטרנט, טלפון, ווטסאפ, אפליקציה) אולם התושב יוכל להגיע למתחם אחד בו יקבל את כל השירותים הדרושים. בנוסף המבנה בצורן יישאר כמענה לקבלת קהל ויפונה שטח לסניף דואר מקומי. הקמת בניין המועצה כמתחם שיאפשר שירות נגיש ויעיל לתושב עם שקיפות. בניית בניין המועצה יכולה להתבצע בשיטה של יזם שבונה ומקבל לתפעולו למשך מספר שנים בהתאם להתכנות הכלכלית (בשיטה הידועה כ-BOT) והקמת שטח מסחרי כחלק מאותו מבנה - דבר זה יאפשר גם הגדלת ההכנסות מארנונה למועצה וישרת עקרון חשוב ויעיל של עירוב שימושים לנוחות התושב. חנויות ושירותי מועצה באותו המתחם.
התושב כלקוח
תפיסת העולם שלי היא שהתושב הוא הלקוח. בעולמות המקצועיים והניהוליים שאני מגיעה מהם יש אמנת שירות ומחויבות למענה ולמתן שירות באופן מדיד ומחייב (SLA). לצורך כך אפעל ליישם אמנת שירות לתושב:
  1. מוקד נגיש ושירותי בכל שעות היממה, 24/7. ניסיונם של מנכ"לים וראשי רשויות מצליחות בהווה ובעבר מראה כי מרכיב חשוב בהפיכת רשות מקומית לרשות מצליחה הינו מוקד שנותן מענה מקצועי ומיידי.
  2. הצעת דרכים מגוונות ונוחות ליצירת קשר - בנוסף לשיחה טלפונית (ווטסאפ, אפליקציה ופייסבוק ייעודיים לנושא).
  3. קביעת יעדים ומדדים למתן מענה - אמנת שירות ולוחות זמנים למענה לתושב בנושאים השונים. כראש מועצה אבצע מעקב אישי עד להגעה ליעדים, כחלק משגרת עבודה שבועית. נושא זה יהיה מהנושאים הראשונים שאטפל בהם ואני מאמינה שאת השינוי נוכל כולנו להרגיש כבר במהלך 2019.
  4. מי מטפל בך? - פנייה של תושב תטופל ותענה ע"י גורם אחד עם מינימום העברה בין מחלקות ומינימום בירוקרטיה. אדם אחד מקבל את הפנייה ודואג לטפל בה ולהיות בקשר עם התושב מא'-ת'.
  5. הנגשת המידע לתושב - עדכון ושיתוף התושבים באופן שוטף באתר המועצה ובאמצעים נוספים, לדוגמא: באמצעות שוברי הארנונה או באמצעות ניוזלטר חודשי שיסקור את כל פעילויות המועצה, התנדבויות ועדכונים אחרים לתושבים.
  6. הנגשת המידע - כוללת גם מידע על זכאויות להנחות, פטורים והטבות לתושבים.

נראות היישוב

החזון שלי הוא יישוב נקי ומטופח שהאני מאמין שלו הוא עידוד לשמירה על סביבה ירוקה ונעימה.
כדי לממש את החזון, ראשית ניצור תוכנית אב יישובית, רב-שנתית, שבה נקבע מפרט מסודר לפרטי הרחוב השונים (מנורות, פחים, ספסלים וכו') כדי שהיישוב שלנו ידבר בשפה עיצובית אחידה, כפי שכבר קורה ברשויות נוספות בהצלחה רבה, כך שבכל פעם שיש בנייה מחדש או החלפה עושים זאת לפי התוכנית הכוללת.
תוכנית האב היישובית גם תקבע מתווה ולוחות זמנים לשיקום ולפיתוח אזורים ביישוב.

על מנת שיהיה לנו יישוב נקי ומטופח, האחריות היא של כולנו. יש לפעול בשלושה מישורים (המופיעים מטה).

לצורך הפעלת שלושת השלבים האלו ניעזר ב"מובילי סביבה ירוקה"שיסיעו בהסברה וגם בפיקוח. כל תושב יוכל להעביר למוקד צילומים של אירועי הפגיעה במרחב הציבורי. כמובן שלצורך כך יש להיעזר גם במצלמות שמפוזרות ברחבי היישוב ובאמצעים הנוספים הקיימים.

מתן שירות איכותי
חינוך והסברה
פיקוח ואכיפה
תאורה והצללה- חוויה נעימה לתושבים ברחובות
מתן שירות איכותי
נתחיל מהפך בדברים הבסיסיים ביותר. לנקות את היישוב - היישוב גדל וצריך להגדיל את המשאבים לצורכי ניקיון היישוב ובמקביל צריך גם לפקח על נותני הספקים והשירותים, ולוודא שהשירות ניתן בצורה הטובה ביותר. פסולת גדולה תפונה בימים מסוימים ע"י הרשות - באמצעות פנייה ועדכון של המוקד, על מנת שלא ניתקל במראות של רחובות גדושים במוצרים שאנשים לא היו זקוקים להם. הרחבת שירותי הגינון כך שכל חלקי היישוב יקבלו מענה, לרבות שיתוף תושבים לדוגמה גינה קהילתית ופרויקטים שנתיים.
חינוך והסברה
באמצעות פעילויות משותפות עם בתי הספר, קמפיין יישובי פרסומי אנו שומרים על הסביבה בה אנו חיים. לצורך כך נדאג לפזר מתקני איסוף ברחבי היישוב ולסמן את פינות הגזם, נדאג לפינות מחזור מטופחות ונעודד מחזור. נייחד מקום (מחסן/ קרוון/ מבנה) אליו התושבים יוכלו להביא דברים שאינם זקוקים להם עוד במקום להוציא אותם לרחוב, ובאמצעות מתנדבים נפעיל פרויקט שיאפשר למי שזקוק למוצרים לבוא לקחת אותם.
פיקוח ואכיפה
נתנו שירות באיכות ובתדירות גבוהה, עשינו הסברה ועדיין יהיה מי שלא יכבד את המרחב הציבורי וישליך פסולת בימים שאסור? אנו נפעל בנחישות ובעוצמה לאכיפת הסדר הציבורי. אני מאמינה שראשית יש לתת התראה ולאחר מכן גם קנסות, דבר שירתיע מלהמשיך בגרימת לכלוך במרחב הציבורי.
תאורה והצללה- חוויה נעימה לתושבים ברחובות
כדי לעודד הליכה ושהייה נעימה במרחב הציבורי עלינו לדאוג למספר מרכיבים בסיסיים: ראשית, מדרכות ראויות ונגישות.שנית, תאורה ראויה, בעיקר ליד מקומות מפגש (המתנ"ס ובתי הספר), מעברי חצייה, כמובן גם ברחובות היותר מרוחקים ממרכז היישוב, זאת על מנת לאפשר את הבטיחות והביטחון של הולכי הרגל והנהגים. שלישית, צל - להוסיף עצים שיאפשרו צל ברחובות, לצורך כך ניצור שיתופי פעולה עם פרויקטים של המדינה ועם תושבים. העצים מציעים גם צל וגם שיפור באיכות סביבה, הקטנת זיהום אויר, הורדת חום ברחובות ויצירת סביבה נעימה במרקם החיים היישובי.

איכות חיים ואיכות סביבה

איכות חיים וסביבה מתאפיינת באווירת קהילה תומכת ונעימה, בחיים בהרמוניה ובשיתוף, ובסביבת מגורים שהיא גם כפרית וגם עירונית. בכוונתי לקדם מספר נושאים:

גינות קהילתיות
פרוייקטים שכונתיים
חקלאות
איכות הסביבה
יער קדימה
בעלי חיים
גני שעשועים
גינות קהילתיות
פיתוח גינות קהילתיות כחלק מתפיסת עולם שאומרת שדאגה לסביבה הקרובה משפרת את איכות החיים ואת איכות הסביבה.
פרוייקטים שכונתיים
פיתוח וקידום פרויקטים שכונתיים, בין אם זה בגינה שבקצה הרחוב, באדנית שבמדרכה או בחצר המשותפת, כפעילויות משותפות למועצה ולתושבים ביחד.
חקלאות
אמנה של חקלאים ותושבים ביחד לצורך חיים משותפים במרחב הציבורי-כפרי–עירוני. בין אם זה בתחום הפסולת החקלאית, הריסוסים ועוד. האני מאמין שלי זה שביחד אפשר להגיע לשיתופי פעולה הטובים גם לחקלאים וגם לתושבים, על מנת לעודד את החקלאות מחד ולשמור על בריאות התושבים מאידך.
איכות הסביבה
אנרגיה סולארית, מחזור קומפוסטר - העיר החכמה מתאפיינת בדאגה לחיסכון באנרגיה באמצעות התקנת מתקנים סולאריים בעידוד הרשות ותמרוץ התושבים. כך גם בנושא המחזור. נפעל להפרדת פסולת ונעודד שימוש בקומפוסטר לצריכה ביתית, בין היתר בעידוד הקמת קבוצות רכישה וערבי הסברה והדרכה לתושבים.
יער קדימה
יער קדימה צורן כיער קהילתי וכמקום מפגש וחיבור בין חלקי היישוב.
בעלי חיים
החשיבות בדאגה לבעלי החיים במרחב הציבורי היא ערכית ומוסרית אבל גם מגנה על הבריאות ואיכות החיים של כולנו. בנושא זה אנו נפעל במספר מישורים:
  • פינות האכלה מסודרות לחתולים שבעזרתן יהיה ניתן גם להגיע לחתולי הרחוב ולבצע מבצעי סירוס ועיקור באופן קבוע (פעמיים בשנה). ניתן לבצע בשיתוף פעולה עם תושבים מתנדבים כפי שקורה ברשויות אחרות.
  • פיזור עמדות של שקיות לאיסוף צואת כלבים 'שקי-קקי' (וגם שקיות ממוחזרות שתושבים ישימו בעמדות), הוספת מתקני אשפה ברחבי היישוב (כבר יש תושבים שהציעו לסייע).
  • ג. חינוך ואכיפה: עידוד התושבים לשמירה על הניקיון - שיתוף פעולה גם עם מחלקת החינוך ביישוב. לכלכת? שילמת! פעם ראשונה אזהרה, פעם שנייה קנס.
  • ואם יש צואת כלבים ברחוב ולא יודעים מי אחראי לו? כשמחסנים את הכלבים, לוקחים דגימת DNA של הכלב, אח"כ מאוד קל למצוא את הבעלים.
  • הרחבת שעות וזמני קבלה של וטרינר המועצה.
  • הקמת גינות כלבים נוספות במקומות בהם נחוץ, שיקום ותחזוקה שוטפת של גינות הכלבים הקיימות - הוספת עמדות שתייה לכלבים, הצללה.
גני שעשועים
גני השעשועים כמוקד לבילוי ומפגש למשפחות צעירות. כל גני השעשועים בכל חלקי היישוב צריכים להיות ראויים, מוצלים ובטיחותיים. לצורך כך נפעל לתוכנית שנתית של טיפול ותחזוקה בגני השעשועים ושיתוף פעולה עם נוער ועם תושבי השכונה הקרובה לגן (אמץ גן שעשועים), מתוך תפיסה שתעודד את האכפתיות בשמירה ובטיפוח המרחב הציבורי. הקפדה על בדיקות המתקנים ותיקון הליקויים, קנסות על השחתה. לעניין גני השעשועים שנמצאים בקצות רחובות הולנדים אשר אינם מזמינים ואינם נדרשים יותר, נפעל ביחד עם התושבים להפיכתם לגינה קהילתית, מקום חנייה, מגרש ספורט קטן וכדומה כדי לנצל את המרחב הציבורי בצורה אפקטיבית ולהציע פינות נעימות ושימושיות לתושבים בקרבת הבית.

השכונה הוותיקה ביישוב

אחד הדברים המשמעותיים שאני רואה לנגד עיניי כבר בתחילה הוא שיקום השיכון, גם מבחינה פיזית וגם מבחינת משאבים. ביחד עם מנהיגות תושבים מקומית אפעל למימוש תוכנית התחדשות עירונית ולשיקום המרחב הציבורי והאזור המסחרי, פינוי בינוי/ תמ"א/ או כל תוכנית אחרת. נקבל על כך החלטה בשנה הראשונה לקדנציה שלי במקומות בהם טרם התקבלה ונסגרה תוכנית.

טיפול בתשתיות וטיפול בפגעי התברואה בשכונה.

בנוסף, אקדם את טיפוח השכונה ביחד עם תושבים וגיוס משאבים חיצוניים לצורך כך, הכנסת פרויקטים להעצמת המשפחות ומתן כלים להנגשת השכלה ותעסוקה.
המחויבות שלי היא שבטווח של 5 שנים נראה שינוי משמעותי, פיזי וחברתי.

תוכנית המתאר ומתחם A

תוכנית המתאר
מתחם A
תוכנית המתאר
תוכנית המתאר קובעת איך היישוב יראה בעוד 30-20 שנה ומה יהיה צביונו. תוכנית מתאר חשובה מאוד להתפתחות היישוב. נאבקנו כדי להגיש התנגדויות לתוכנית המתאר על מנת שתקדם את היישוב בהתאם לאופי ולצרכים של התושבים. עיקרי ההתנגדות היו בתחומי התחבורה, אזורי המסחר והתעשייה והיקפי הבנייה. בימים אלו ההתנגדויות נידונות בוועדות השונות. חובתנו לעשות כל שביכולתנו על מנת שלא תאושר תוכנית שתגרום להקמת הרבה יחידות בנייה, מבלי לדאוג לתשתיות מתאימות של תחבורה ומשאבים. אחת הדרכים לשמור על צביון היישוב היא הקמת ועדה מקומית לתכנון ובנייה (כפי שציינתי בפרק המשאבים- הכנסות) ולכך אפעל.
מתחם A
מתחם A, שכונה שעומדת לקום ממערב לשכונת בנה ביתך, כחלק מפרויקט דיור למשתכן. דרוש תכנון חכם שיתרום ליישוב ולא יחליש אותו. חובתנו היא לא לאפשר בניית יחידות מעבר למה שאושר לפני שיוקמו עוד אזורי מסחר ותעשייה, תשתיות ופתרונות תחבורה. בכוונתי להקים מנהלת למתחם A שתכלול את כל גורמי המקצוע של המועצה. נפיק לקחים ונלמד מהניסיון של בניית שכונת רמת אמיר (נקודות לשיפור ולשימור). הערכות מיטיבה לקליטת האוכלוסייה - חינוך, רווחה וקהילה צריכים להיות שותפים למנהלת  (לא רק הנדסה ושפע). נדאג לכך, שיהיה מענה לבני היישוב בעדיפות.

חינוך, נוער וצעירים

חינוך
חטיבות הביניים
ניהול עצמי אפקטיבי של בתי הספר
חינוך מיוחד
חינוך לגיל הרך
נוער
צעירים
הקמת מרכז טכנולוגי-מדעי יישובי
חינוך
החזון החינוכי שלי הוא, שבוגרי מערכת החינוך היישובית יהיו אנשים ערכיים, לומדים עצמאיים ויצרניים, שבמהלך המסע שלהם במערכת החינוך היישובית יגלו, יביאו לידי ביטוי ויממשו את עצמם. מערכת החינוך תהיה דינמית, קשובה לשינויים ותוביל 'חדשנות בחינוך'. בעולם של ריבוי אינטליגנציות החובה שלנו, לאפשר לכל פרט, להיחשף למגוון תחומים, להעשיר את ארגז הכלים שלו ולעודד מצוינות ומיצוינות (מלשון 'למצות' את הפוטנציאל הטמון בכל אחת ואחד). הבוגרים של מערכת החינוך יהיו ערכיים, שקיבלו סל כלים במהלך שנות הלימוד שלהם, קיבלו את האפשרות לממש ולהגשים את היכולות האישיות שלהם בתחומי הדעת והאומנות השונים, בעולם המשתנה ובסביבת החיים והעבודה החדשה של המאה ה-21.
"מצוינות -לא רק להיות הטוב ביותר, אלא השאיפה כל הזמן להשתפר".
כיצד נעשה זאת?
  1. נגבש תפיסה חינוכית מעצימה וחדשנית המתאימה לישוב ע"י הנגשה, חשיפה וליווי מנהלים וצוותי חינוך.
  2. השקעת משאבים ביצירת מרחבי למידה הפורצים את גבולות המרחב והזמן.
  3. הכנסת בתי הספר לעולם הטכנולוגי, יצירת תשתית לקידום שימוש בטכנולוגיה בחינוך.
  4. יצירת מודל של רצף חינוכי- לימודי, חברתי רגשי בכל שכבות הגיל בראייה מערכתית, המבוסס על בניית תשתית ארגונית של שיתופי פעולה ויצירת מטרות משותפות בין מסגרות חינוך פורמאלי למסגרות חינוכיות וקהילתיות בלתי פורמאליות מגן הילדים ועד לתיכון. רצף חינוכי יוצר אינטראקציה בין תהליכים ארגוניים לתכנים מקצועיים פדגוגיים. ראייה של הילד 360 מעלות לכל אורך היממה.
  5. עבודה ביחד ובשיתוף הנהגות ההורים.
  6. השינויים במערכת החינוך יימדדו בשביעות רצון, התלהבות ויוזמות של התלמידים והצוות החינוכי, בפרויקטים לימודים, מיזמי חדשנות ומעורבות של התלמידים בקהילה ולא רק בציונים.
חטיבות הביניים
נושא חטיבות הביניים נמצא בבחינה ארצית, אנחנו כיישוב רוצים וצריכים לתת מענה לנוער שלנו בגילאים אלו. יש מקומות שבחרו לקרוא לחטיבות הביניים 'חטיבות הנעורים' על מנת להדגיש את העובדה, שזה השלב הקריטי של גיל ההתבגרות (כיתות ז'-ט') ויש לתת מענה רגשי, לימודי ומנהיגותי בגילאים אלו. אפעל לאפשר לבני הנוער להיחשף למגוון תחומי ידע, יצירה וחדשנות על מנת שיוכלו לגלות ולהביא לידי ביטוי ויממשו את יכולותיהם בתחומי המוזיקה, הספורט, המדעים והאומנות. חטיבות הביניים כשלב משמעותי וראשוני של הכנסת בתי הספר לעולם הטכנולוגי כחלק בלתי נפרד החינוך והקמת מרכז מדעי טכנולוגי יישובי.
ניהול עצמי אפקטיבי של בתי הספר
כיום בתי הספר נמצאים בתהליך של ניהול עצמי. יש לאפשר להם להגדיל בצורה משמעותית את ההכנסות של בית הספר ולהוביל יוזמות חינוכיות עצמאיות.
  • ניקיון ותחזוקה - בתי הספר כ'לקוח' שרוכש שירותים מאגפי המועצה וכלקוח שנותן משוב על הביצוע.
  • שיפוצי קיץ - תוכנית עבודה מסודרת, לכל בית ספר לפי הצרכים שלו, תוך הערכות לכך שיש נושאים שהם אד-הוק, מטבע הדברים כשמדובר במתקן. יהיה גורם אחד במועצה שאחראי לתכנון ולביצוע ודואג לתכלול בין כל האגפים. יש לטפל בנושאי בטיחות בעדיפות עליונה.
המדיניות צריכה להיות - בתי הספר כלקוח, אל מול אגפי המועצה.
  • בינוי ותשתיות-
    1. פרויקטי בינוי צריכים להתבצע בזמן, לפי לוח זמנים מוגדר ולוודא שיש מסירה של הפרויקט מול ספקי השירות, שיתנו מענה לכל הליקויים שיש לאחר סיום הבינוי. חייבים לעלות רמה לסטנדרט גבוה של איכות הבניה והביצוע.
    2. יגאל אלון - בית הספר הוותיק ביישוב, הושקעו בו משאבים רבים, אך עדיין התנאים הפיסיים אינם מספקים ללמידה בשנת 2020. יש להוביל יחד עם הנהגת ההורים ואנשי מקצוע, תוכנית להפיכת בית הספר לבית ספר מתקדם וחדשני.

חינוך מיוחד

נקים מרכז מידע וידע להורים נגיש, למיצוי הזכויות וליווי סיוע בהכנה וליווי הורים לישיבות אבחון והשמה.

המטרה: למצוא מענה לילדי היישוב בתוך מסגרות היישוב ולהקטין את מספר הילדים שיוצאים החוצה למסגרות חינוכיות.

לשלב את ילדי החינוך המיוחד בפעילויות ביישוב.

להעצים את פורום ההורים המיוחדים ולבנות ביחד תוכנית שנתית, עם תקציב מוגדר לצורך פעילויות אלו.

ניתן מענה לנושא ההסעות של החינוך המיוחד תוך בניית אמנת שירות ומחויבות לשירות ברמה מקצועית מעולה.

נפתח סניף יישובי של 'כנפיים של קרמבו'.

נפעל להקמת מרכז לאבחון ומתן מענה בנושאי קשב וריכוז ומיומנויות למידה.

נבחן הקמת הוסטל אזורי לבני 21 ומעלה, על מנת לתת מענה לבוגרי היישוב.

חינוך לגיל הרך
שמים את החינוך בגיל הרך בסדר העדיפות הגבוה. אנחנו, כרשות מקומית, מחויבים להשקיע משאבים ביישום חזון הגיל הרך, לקדם את ההכשרות ואת העצמת כוח האדם בחינוך בגיל הרך. מגיע לצוותים שלנו את הטוב ביותר, שירצו לבוא לעבוד כאן אתנו, עם אוכלוסייה מופלאה, אשר יודעת שגם הרשות המקומית דואגת להם ומוקירה אותם. נקים מרכז לגיל הרך שיהווה מקום ללמידה, הכשרות וידע להורים ולצוותים חינוכיים. נבנה תוכנית עבודה, לפיה נייצר תקן למספר ילדים בגן, נלחץ על גורמי הממשלה לייצור תקן, או נקבע תקן יישובי תוך שמירת יחס הולם בין מספר אנשי צוות למספר הילדים. מהלך של העצמה ושיפור התנאים של הסייעות על מנת לגייס ולשמר כוח אדם איכותי. סייעת מחליפה – העסקת 2-3 סייעות במשרה מלאה כמחליפות, מתוך הבנה שבמערך הגנים יתכנו שינויים יומיומיים ויש צורך בהחלפה. תוכנית רצפים של בוקר וצהריים לילדי הגנים, בחינה של יישום תוכנית יול"ה או תוכנית אחרת שמטרתה לראות באופן מיטבי את הילדים בגיל הגן והצרכים שלהם מהבוקר ועד אחר הצהריים. קביעת סטנדרט למבני לגנים, כך שכל הגנים הוותיקים ישופצו ויותאמו להיות ראויים ומזמינים, בסדר עדיפות גבוה.
נוער
נקים רשות/מנהלת נוער יישובית, מובילה ליישוב - תנועות נוער, מועצת נוער, תעסוקה והכשרות לנוער והקמת מועדון נוער לפי שכבות גיל. שולחן עגול לנוער בו שותפים כל גורמי החינוך והרווחה (חינוך, רווחה, רשות למלחמה בסמים ואלכוהול, עיר ללא אלימות), הקמת ותפעול מועדוני נוער - צורן וקדימה, חיזוק מועצת הנוער היישובית, ליווי והדרכה בתעסוקה לנוער. היעד שלנו יהיה: כל נער/ה ביישוב ייקחו חלק פעיל בפעילות ובמסגרת לא פורמאלית: תנועת נוער (צופים, בני המושבים, בני עקיבא), צהלה, מד"צים, סיירות, פעילות ספורט, פעילות ריקוד, מוזיקה, אומנות וכו'. מגרשים מוארים, בכל ימות השנה, עם ברזיות תקינות, על מנת לעודד פעילות ספורטיבית. מבנה הצופים - בניית מקום ראוי שמתאים לגודל ולצרכים של הקן.
צעירים
נקים מרכז צעירים שיסייע במציאת עבודה, בהכשרות לצעירים ולהוריהם, בגיוס מלגות לסטודנטים. צעירים בתחילת דרכם ניצבים בפני תקופת מעבר שמאופיינת בחוסר ודאות וריבוי החלטות המאפיינות אותה. המרכז ייתן מענה לצעירים המשוחררים מצה"ל, באשר לזכויות וחובות שלהם, הכרות עם עולם האקדמיה, הכוונה תעסוקתית וסיוע בכתיבת קו"ח והכנה לראיון, חינוך פיננסי ועוד. מוצאים עבודה - הכנת מאגר משרות אזורי, חיבור בין מקומות עבודה לבין הצעירים, יריד תעסוקה שנתי, הכשרות נדרשות ועוד. עידוד עסקים ליצירת מקומות עבודה ביישוב. הפיכת התחבורה הציבורית לנגישה ויעילה תסייע לצעירים לצאת למקומות עבודה מחוץ ליישוב בצורה נגישה. קרן מלגות לסטודנטים ושיתופי פעולה עם מוסדות אקדמאיים. יצירת מרחבי עבודה משותפים שיאפשרו לצעירים, עצמאיים (פרילנסרים) ויזמים לעבוד במסגרת משותפת ולצמוח ביחד.
הקמת מרכז טכנולוגי-מדעי יישובי

המרכז ימוקם באחד מבתי הספר או המבנים הקיימים בשלב ראשון. הוא יאפשר מפגש רב גילאי, בו תלמידי התיכון ידריכו את תלמידי היסודי.

בדומה למרכז חלו"ט שהיה בעבר ביישוב, מגיל הגן הוא יאפשר לילדים לחוות מדע וטכנולוגיה בגיל צעיר.

הטמעת קורסי חשיבה ולוגיקה מגיל הגן ועד התיכון.

קהילה ורווחה

בכוונתי להכין תוכנית אב חמש-שנתית לקהילה.
פעילויות הוקרה , למתנדבים ולמצטיינים מהיישוב בכל תחומי החיים, ילדים, נוער ומבוגרים.

נקים מרכז מתנדבים, שיכלול את כל פעילויות ההתנדבות ביישוב, יעודד התנדבות, ינהל את מערך ההתנדבות היישובית ויפעל לפעילויות הוקרה וחיזוק המתנדבים בקהילה.

הנגשה של שירותי הרווחה לציבור ובכללם הכנסת תוכניות ייעודיות למשפחות שרוצות לעשות מהפך, בשיתוף עם עמותות וגורמים ממשלתיים. נקבע יעד בו בכל שנה יוכלו מספר משפחות להיכנס לתוכנית העצמה ושיקום כלכלי.

שיתוף פעולה עם תורמים וגורמים כלכליים על מנת לאפשר לשירותי הרווחה לתת מענה מעבר לזה האפשרי כיום, להגדיל את העוגה.

מלידה ועד 120
מרכז גישור קהילתי
שירותי ייעוץ לקהילה ושירות פסיכולוגי
גיל הזה"ב
מלידה ועד 120
נקים סיירת שתפקידה ללוות משפחות ברגעי שמחה ואבל. הפרויקט יובל על ידי מחלקת רווחה/קהילה ויפעלו בו חוליות מתנדבים ביחד עם עו"ס או דמות מקצועית אחרת. יש הרבה עזרה וסיוע ספונטניים ביישוב והמטרה לנתב את האנרגיה החיובית הזו, גם למי שפחות מכיר אנשים, פחות עטוף. בשעה טובה כשנולד ילד למשפחה, יהיה מישהו/י מהקהילה שיקבל את המידע, ויאמץ את המשפחה לתקופה של 3 החודשים הראשונים. במקרים של פטירת קרוב משפחה, עם קבלת ההודעה, אדם מיומן יצא לפגוש את המשפחה ולסייע לה בשעות ובימים הראשונים (מה עושים, איך, למי פונים) ובמידת הצורך, יפעיל מתנדבים מהקהילה שיסייעו בחודשים הראשונים.
מרכז גישור קהילתי
שמטרתו היא יישוב סכסוכים בין תושבים, בין אוכלוסיות וגם בין הורים ותלמידים. יהיו מגשרים בעלי ניסיון וידע שיתנדבו לסייע בקהילה, הגישור יהיה בתמורה סמלית כאות למחויבות. בנוסף, המרכז יכשיר מגשרים בקהילה, 'נאמני גישור', כשהמטרה להעביר כלים אלו לכמה שיותר אנשים, לדבר את השפה.
שירותי ייעוץ לקהילה ושירות פסיכולוגי
באמצעות שיתופי פעולה עם גופים העוסקים בשירות יעוץ לקהילה (בר אילן, רופין ועוד) ובאמצעות משאבים קיימים, על מנת לעודד את החוסן היישוב והאישי. לאפשר למי שזקוק לכך, מענה פסיכולוגי, טיפולי, רגשי, בעלויות מסובסדות, ולהעשיר את הסל הקיים היום בשפ"ח. ככל שניתן מענה רגשי לסוגיות העולות, בבית, במשפחה, בבית הספר ובקהילה, כולנו נהיה פנויים יותר ללמידה, לעבודה ולחיים משותפים ביחד. (בבר אילן יש קליניקה בעלויות נמוכות, יש הרבה סטז'רים שמוכנים להתנדב/בתשלום סמלי. וגם אפשר בהמשך ל'מכור' את השירותים האלו לתושבי חוץ כדי לממן חלק מהעלויות). הפעלת שירות יעוץ לאזרח, בצורה קבועה ושוטפת על מנת לסייע בהכוונה מקצועית, משפטית וכלכלית, למי שזקוק לכך.

גיל הזה"ב
גיל הזה"ב ביישוב יקבל מענה לפעילות העשרה, תרבות ויצירה. הקמת מועדון חברתי 'ותיקי קדימה צורן'. תוכנית שנתית מסודרת, שמשלבת גם פעילויות רב-גילאיות כמודל של חוסן קהילתי.חיים בכבוד, בעשייה, תרומה ומשמעות.פעילות גופנית כחלק מהחיים, ועידוד יישובי לכך במסגרת תוכנית הספורט היישובי. נפעל לתחבורה ציבורית נגישה ויעילה, ונפעל ליישם פתרון של הסעה ייעודית לגמלאים. בנוסף, נפעל ליישום פרויקט 'אב בית' לסיוע לגמלאים ביישוב.

קהילה נגישה

פרויקט הנגשת היישוב, יאפשר גם למי שאינו ניד פיזית, לנוע ברחבי היישוב על כסא גלגלים באופן עצמאי.

עידוד עצמאות פיזית ומנטלית של בעלי צרכים מיוחדים.

הקמת צוות נאמני נגישות יישובית
הקמת מועדון חברתי למיוחדים מעל גיל 30
הקמת צוות נאמני נגישות יישובית
קבוצת תושבים עם מוגבלויות מסוגים שונים, שיהיו צוות מייעץ ומלווה לנושא הנגישות היישובית בקדימה צורן. כמו כן, יפעלו לשיתוף התושבים עם המוגבלות באירועים היישוביים לשילובם בקהילה ולהגברת המודעות.
הקמת מועדון חברתי למיוחדים מעל גיל 30
משהו בדומה ל'בית של רונית' בכפר סבא, שגם נגיש פיזית לאנשים עם מוגבלויות ויוכל להיות מרכז אזורי במטרה לייצר מרכז חברתי ופנאי. בניית תוכנית עבודה ושיתוף פעולה במסגרת בית אלין נועם, שמוקם בימים אלו ביער אילנות.

תרבות, ספורט ופנאי

אורח חיים בריא ופעיל, כתפיסה יישובית מובילה בכל תחומי החיים, תוך עידוד לספורט עממי ותחרותי. הוקרת הספורטאים המצטיינים שלנו בכל התחומים.

מתן מענה בתחומי התרבות והפנאי חשובים לכל הגלאים וגם לגיל השלישי, שכיום גדל עם גדילת היישוב ועם הגעת ההורים בעקבות הילדים ליישוב.

הקמת מנהלת ספורט יישובית/ רשות ספורט
תוכנית אב יישובית לספורט
מגרש הטניס בקדימה
ספורט נשים
הקמת הקאנטרי
קו 11
ספרייה
מופעים, מוזיקה, כנסים, הצגות
הקמת קמפוס קהילה לומדת
הקמת מנהלת ספורט יישובית/ רשות ספורט
עידוד ספורט תחרותי ועממי - השגת תמיכות ומימון ממשרדי הממשלה וקרנות, שכיום איננו מנצלים באופן מיטבי.
תוכנית אב יישובית לספורט
סיום הכנת התוכנית ויציאה לדרך, עם חזון והבנה שהספורט הוא אחת הדרכים הטובות לחבר בין חלקי היישוב, לתת מענה לכל הגילאים.
מגרש הטניס בקדימה
שדרוג ושיפוץ מגרש הטניס והפיכתו למרכז טניס שמתאים לארח תחרויות (בניית מתקני שירותים, מחסן, משרד, שדרוג המגרשים עצמם). מקור מימון: מפעל הפייס.
ספורט נשים
כדורגל, כדורשת, מאמאנט. השגת תקציבים ותמיכה ממשרד הספורט, מקרן אתנה וגופים נוספים.
הקמת הקאנטרי
הקמת הקאנטרי במתחם שבו הוא היה מיועד, עוד לפני 6 שנים, בהתאם להחלטת מועצה בנושא. יציאה לבחירת יזם, שיבנה את הקאנטרי במודל כלכלי בו היזם משקיע את הכסף הדרוש לבניית המתקן ומקבל זכות שימוש לתקופה בהתאם למודל הכלכלי (BOT). הדבר ישפר את איכות החיים והקהילה ויהווה מקור הכנסות של ארנונה ליישוב.
קו 11
עידוד פעילות הליכה לבית הספר ברגל, כפרויקט יישובי קהילתי.
ספרייה
הגדלת פעילות הספרייה והקמת ספריה גם בצורן. עידוד השאלת ספרים וקריאה, בין היתר על ידי מיזם 'ספר בגינה' ו'ספר יד שניה עבורך'. פיתוח הספריות כפי שמקובל כיום בספריות ציבוריות בעידן הדיגיטלי להיות מרכז של ידע, תגלית וחוויה תרבותית לכל הגילאים בקהילה.
מופעים, מוזיקה, כנסים, הצגות
עידוד שיתופי הפעולה עם הרשויות ומפעל הפיס בהבאת מופעים, אירועי מוזיקה והצגות ולהמשיך את העשייה המבורכת של כל הגופים ביישוב שפועלים לכך, מתנ"ס, תושבים ועמותה. מתן מענה במחיר מוזל לגמלאים, נוער ואוכלוסיות מיוחדות, על מנת להנגיש את התרבות לכולם.
הקמת קמפוס קהילה לומדת
מלימודי תעודה ועד תואר שני, בשת"פ עם אוניברסיטאות ומוסדות להשכלה גבוהה.

תחבורה

אנחנו חיים ביישוב שנמצא במרכז הארץ גיאוגרפית אך בשל נושאי התחבורה לא נהנים מהיתרונות של קרבה למרכז.

יש לפעול למציאת פתרונות תחבורתיים, על מנת שיהיה ניתן להיכנס ולצאת מהיישוב ושאפשר יהיה להתנייד גם בלי רכב צמוד, דבר שיסייע לכך שהדור הצעיר יישאר ביישוב.

תוכנית אב יישובית לתחבורה, תוך שיתוף פעולה עם הרשויות הסובבות אותנו ויצירת גורם לחץ אזורי (במרחב השרון) על מנת לקבל תחבורה ציבורית נגישה ויעילה, מסילת רכבת מזרח, פעילויות במסגרת לובי למניעת הקמת שדה תעופה באזור, ועוד.

סקר תחבורה וכבישים יישובי שייתן מענה נכון ואמיתי לצרכים של היישוב. לדוגמא, הפיכת כבישים לחד-סטריים, האטת תנועה בכבישים בתוך השכונות על ידי באמפרים או כיכרות.

הקמת מחלקת תחבורה ותחבורה ציבורית ביישוב
בטיחות וזהירות
הקמת מחלקת תחבורה ותחבורה ציבורית ביישוב
אנחנו נמצאים כיום בקטסטרופה תחבורתית ביישוב, כשהפסדנו שנים יקרות. עד לסלילת כבישים ומחלפים, יש לפעול באופן מיידי להורדת עומסי התחבורה:
  1. שאטלים לרכבת ולמקומות מרכזיים (מחלף דרור, פולג). אפעל לשת"פ עם הרכבת וכניסה לפיילוטים של משרד התחבורה שמעודדים רשויות לעבור לתחבורה ציבורית נגישה.
  2. שיפור ושדרוג מערך קווי התחבורה ביישוב, למערך זמין ויעיל יותר - בתוך הישוב - מחברים בין חלקי היישוב.
  3. כבישים - קידום הכנסת כביש 561 לתוכנית החומש וכן מחלף אילנות, חיבור לכביש 6, קידום שת"פ אזורי לנת"צ על כביש 4.
בטיחות וזהירות

צביעה ותאורה ליד מעברי חצייה, תיקון תשתיות כבישים ומדרכות.

השלמת מסלולי אופניים בטוחים בכל רחבי היישוב ובשיתוף פעולה עם הרשויות הסמוכות לחיבור בין הישובים.

ביטחון

בטחון אישי במרחב הציבורי, זה החזון. שילדים, בני נוער ומבוגרים יוכלו להרגיש בטחון אישי בכל חלקי היישוב.

לצורך כך יש לפעול במספר מישורים:

  1. יישום החלטת המועצה בנושא של שיטור עירוני שמופעל כבר ברשויות רבות בארץ. פיקוח על ביצוע ויישום תוכנית השמירה היישובית.
  2. פיקוח על ספקי המועצה, גם בתחום הזה.
  3. סיורים ביישוב במהלך כל שעות היום, עם דגש על סוף יום לימודים.
  4. שולחן עגול של עיר ללא אלימות, סיירת ממושטרת, סיירת הורים.
  5. עידוד התנדבות למשמר אזרחי וסיירת ממושטרת.
  6. יישום פתרון טכנולוגי לכניסה דרך השערים, ללא צורך בשומר בשער, סיירים שיסיירו ביישוב ולא יתרכזו בעמדת השמירה.
  7. סיירת נוער, גיוס בני הנוער לסיורים ברחבי היישוב, במודל שכבר היה קיים והופעל על ידי תושב היישוב בהרצליה. זה גם יגביר את תחושת הבטחון וגם ייתן לבני הנוער המוכשרים שלנו אפשרות לעשייה משמעותית ביישוב.
  8. הגברת התאורה במקומות חשוכים ברחבי היישוב.

מנהל תקין ושקיפות

מנהל תקין ושקיפות, הם הבסיס לאמון הציבור ולמחויבות שלי כנבחרת ציבור.

אפעל להנגשת המידע לתושבים ואפעל בשקיפות מלאה:

  1. תוכניות האב יפורסמו לציבור.
  2. אחת לשנה, יפורסם דו"ח שנתי על ביצועי המועצה בשנה החולפת והתוכניות והיעדים לשנה הבאה. אערוך כנס להצגת הדוח בפני התושבים.
  3. ישיבות המועצה יצולמו וישודרו באופן קבוע.
  4. היומן שלי יהיה פתוח וגלוי לציבור.
שדה חובה
שדה חובה
כתובת אימייל אינה תקינה
שדה חובה
יום
שעה
דקה
שניה

קרן גרין - מנהיגה עם עוצמה לקדימה צורן